Praktijk examen

Na het behalen van je theorie-examen en het eventueel volgen van de tussentijdse toets (met daarbij de eventueel behaalde vrijstelling voor bijzondere manoeuvres) is het dan eindelijk zover: het praktijkexamen.
Het praktijkexamen voor de auto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf.

In overleg kun je zelf de datum en het tijdstip van het praktijkexamen bepalen, mits deze uiteraard nog vrij zijn. Het voordeel hiervan is dat het lesprogramma en de examendatum goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Bovendien weet je ruim van tevoren wanneer je examen moet doen.

Na afloop van het praktijkexamen

Wanneer je het praktijkexamen succesvol hebt afgelegd worden je gegevens elektronisch verzonden naar het CRB. (Centraal Rijbewijzen register) Je moet het rijbewijs persoonlijk op het gemeentehuis aanvragen en ophalen.

Neem bij aanvraag een recente goedlijkende pasfoto in kleur en je legitimatiebewijs mee. Na 5 werkdagen is je rijbewijs klaar en kun je het (met je legitimatiebewijs) ophalen.

Ben je gezakt, dan ontvangen jij en de Gooische Rijschool een uitslagformulier met daarop de fouten die gemaakt zijn tijdens je examen. Samen overleggen we dan hoe we verder gaan.

Deelnemen

Om deel te nemen aan het praktijkexamen dien je geslaagd te zijn voor het theorie-examen (meer informatie).

Verder dien je de volgende documenten mee te nemen:

  • Je geldige legitimatiebewijs
  • Je geldige theoriecertificaat (meer informatie)
  • Het ingevulde formulier Zelfreflectie (meer informatie)
  • Het adviesformulier van de Tussentijdse Toets, indien van toepassing (meer informatie)

Het reserveren van een praktijkexamen verloopt alléén via de Gooische Rijschool. Hiervoor dien je de Gooische Rijschool te machtigen om een dergelijk examen voor je aan te vragen.

Kijk op de pagina Machtigen Rijschool voor meer informatie hierover.